19-02-22: Aanbieden eerste Wij Schwienswei Stemwijzer

05-02-2022

Zaterdag 19 februari om 10:00 biedt Wij Schwienswei vóór zwembad de Nieuwe Hateboer de eerste Stemwijzer aan aan vertegenwoordigers van de 2300 ondertekenaars van de petitie tegen vakantiehuisjes naast de Schwienswein en de 600 ondertekenaars van de petitie van omwonenden over de gebrekkige inspraak.

 

 

De Wij Schwienswei Stemwijzer is afgelopen maand opgesteld samen met de politieke partijen die deelnemen aan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in Sittard-Geleen. Wij Schwienswei legde elke partij eind december de onderstaande vijf stellingen voor over de Schwienswei en het ESCS terrein. Op elke stelling kon een partij alleen Ja (groen vinkje) of Nee (rood kruisje) antwoorden. Alleen op die manier krijgen we concrete antwoorden op concrete vragen, zonder ruimte voor ontwijkende antwoorden en vage duurzaamheids praatjes. Vanaf 19 februari zullen niet alleen de groene vinkjes en rode kruisjes te zien zijn, maar staat de onderbouwing daarvan ook op de website van Wij Schwienswei. Daarna verschijnen de stemwijzers overal, digitaal, achter voorramen en in de binnenstad. We gaan in de laatste weken voor de verkiezingen met een groot team vrijwilligers langs de deuren in Overhoven, Baandert, Stadbroek en Broeksittard om stemwijzers uit te delen en burgers op te roepen om 16 maart te gaan stemmen. We kunnen alle hulp goed gebruiken!

 

 

Afgelopen half jaar is het ons gelukt om de Schwienswei hoog op de politieke agenda van Sittard-Geleen te krijgen. Nu kunnen partijen zich niet langer verstoppen achter duurzame praatjes. Nu moeten ze kiezen. Zijn ze voor natuurbescherming, leefbaarheid en dus economische gezondheid op lange termijn? Menen ze het echt als ze in Toekomstvisie 2030 zeggen dat burgers meer inspraak moeten krijgen ? Of offeren ze wéér een stuk natuur op voor korte termijn gewin, tegen de duidelijke wensen van duizenden omwonenden? 

Kom 19 februari om 10:00 naar de Nieuwe Hateboer voor de uitslag.